Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı ve Görevlerinin 27. Maddesi uyarınca;
1 - Genel Sekreterlik, bir Genel Sekreter ile en çok iki Genel Sekreter Yardımcısından ve bağlı birimlerden oluşur.
2 - Genel Sekreter, üniversite idari teşkilatının başıdır ve bu teşkilatın çalışmasından Rektöre karşı sorumludur.
3 - Genel Sekreter, üniversite idari teşkilatının başı olarak yapacağı görevler dışında, kendisi ve kendisine bağlı birimler aracılığı ile aşağıdaki görevleri yerine getirir:
Yaşar Üniversitesi Genel Sekreterliği çalışmalarında, Kurucumuz Sn. Selçuk
YAŞAR'ın “Bilim, Birlik, Başarı” hedefleri doğrultusunda ilerlerken, Yaşar
Üniversitesi’nin amaçları doğrultusunda, Kalite Politikamıza uygun şekilde:
Bu çalışmaların gerçekleştirilmesiyle Yaşar Üniversitesi’nin kalite
hedefleri olan;
Genel Sekreterlik, kalite çalışmaları kapsamında Yazı İşleri Müdürlüğünün “TSE EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi" ile belgelendirmenin devamına hak kazandığı çalışmaların yönetim ve kontrolünü gerçekleştirmektedir.
Kep Adresimiz | [email protected] |
---|---|
E-Posta | [email protected] |
Telefon | +90 (232) 570 7200 |
TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi, kuruluşların ve organizasyonların yönetim sistemlerini; kuralları tanımlı, tanımlanan kurallara bağlı, tanımlanan kuralların çağın gereği şekilde revize edildiği ve uygulanarak sürekliliğinin sağlandığının kanıtı olarak bağımsız bir şekilde üçüncü taraflarca denetlenip ispatlanması sonucu aldıkları sertifikasyona denir.
Alınan yönetimsel karar ile Üniversitemiz Genel Sekreterliğine bağlı tüm idari birimlerde de bu sistemin yaygınlaştırılması süreci başlamış, bu kapsamda yapılan kalite yönetim sistemi çalışmaları başarıyla tamamlanarak 28.12.2022 tarihinde akreditasyon kuruluşu tarafından onaylanarak kapsam içindeki tüm idari birimler (Genel Sekreterlik, İdari Kalite Yönetim Temsilciliği, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Halkla İlişkiler Tanıtım Pazarlama Müdürlüğü, Öğrenci İşleri Müdürlüğü, Sağlık Kültür Spor Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Kariyer ve Mezunlar Merkezi Müdürlüğü, İnşaat Bakım Onarım ve Teknik İşler Müdürlüğü, Kütüphane ve Bilgi Merkezi Müdürlüğü, Medya Merkezi Müdürlüğü, Rekabet İlişkileri ve Analiz Müdürlüğü, Satın Alma Müdürlüğü, Öğrenci Yurdu Müdürlüğü) belgelendirmeye hak kazanmıştır.
ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
Bilgi, kurumlardaki diğer varlıklar gibi, kurum içinde önem taşıyan ve bu nedenle de en iyi şekilde korunması gereken bir varlıktır. Bilgi güvenliği bilginin tehditlere karşı uygun şekilde korunması demektir. Bilgi korunurken gizliliği gözetilir; sadece yetkili kişilerin erişmesi sağlanır. Bilginin bütünlüğünden/doğruluğundan emin olunur; Güncel, geçerli ve yetkisiz kişilerce değiştirilmemiş olması sağlanır. Geliştirilecek politika, prosedür, kontrol ve uygulamalar ile kuruluşun bilgiye dayalı varlıklarının güvenlik seviyesini istenilen düzeyde tutulur. ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi tüm güncel dokümanları, politika ve prosedürleri Rektörlüğümüz tarafından onaylanmış ve uygulamaya alınmıştır.
TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi
Üniversitemiz TS EN ISO 50001 standardı gerekliliklerine uygun olarak, özellikleri ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak Enerji Yönetim Sistemi oluşturmuştur. Enerji Yönetim Sistemi sorumluluğunu taşıma bilinci içerisinde, tüm faaliyet alanlarımızda enerji performansımızı sürekli iyileştirmeyi taahhüt ediyoruz. Bu amaca ulaşmak için,